KONSTNÄRSHUSET
mina drömmar och idéer
 

KAFÉ

Ur en salig blandning koppar serveras saft eller kaffe eller örtte eller svart te. Du väljer! Till det finns trädgårdens äpplekaka. Eller Husets festkaka. Eller Olgas specialitét: knäcke med västerbottenost och nässlor.

Sitt länge och njut! Låna en bok... Här finns ingen brådska!

GUIDAD TUR

Den guidade turen startar genom köksingången. Du vandrar med Olga från rum till rum. Först kommer du in i det gröna rummet där Olga börjar berätta om sin konst. Du fortsätter till ljusa rummet, ut i farstun, upp för trappan och till kvällsrummet. Härifrån entrar du ateljén. Från ateljén finns en dörr in i sängkammaren. Du går in. Här är mer konst att se. Olga berättar. Du går ner för trappan och kommer till slut ut på Husets framsida.

I den guidade turen, som kostar 600 kronor, för sällskap upp till åtta personer, ingår en skrift om Olgas konst och hennes Hus, samt fika i trädgården.

TRÄDGÅRD

I den 1847 kvadratmeter stora trädgården växer jätterabarber, förgätmigej. Dagliljor. Unga fruktträd och gamla. Gräset växer vilt i långa stunder och fjärilarna trivs. 

NÅGOT FÖR ALLA

Jag är en konstnär. Inte alltid målande. Men alltid seende och kännande. Ofta skapande.

Jag tyckte det lät trevligt när grannar för några år sedan, började kalla mitt ställe för "konstnärshuset!"

Sedan jag köpte huset 2013, har många hunnit kliva över tröskeln; både gamla och nya bekantskaper. Nu väljer jag att öppna upp mitt hus för en bredare publik, med Kafé, trivsamheter för barn, med visning av min konst, uthyrning av rum och så vidare. Välkommen!

Lekplats för barn

I konstnärshuset har barn roligt. Här har de möjlighet att leka, fantisera, inspieras, drömma och hålla på!

UTHYRNING av konst

Det fanns en gång ett företag som hette ”art on wheels”. Det var en kvinna som körde runt med konst i en bil som hon hyrde ut till folk. Genialt, tyckte jag. Min vän Gitte brukar låna min konst. Skulle inte folk kunna hyra de målningar jag inte använder för tillfället? Hmm ... ?

EN SKRIFT

I Konstnärshusets skrift kan du läsa om boken ”Hemlängtan, om drömmar och Huskärlek”. Du läser om  när jag höll på att bli världsberömd i hela Karlstad. Här får du berättelserna bakom flera av mina tavlors tillkomst; ”prinstavlan”, ”favoritpojken framför favorittavlan” och om min i särklass mest framgångsrika tavla; ”vänner”. Jag skriver om att du kan hyra rum. Och Konstnärshusets skrift ger dig bra tips på finfina instagramkonton att följa.  

RUMSUTHYRNING

Är du kanske på genomresa? Här finns enkel logi, med mycket charm och lite moderniteter.

KURIOSA

”Loppis” är ett lite tråkigare, om än mera brukat ord än "Kuriosa". Men jag föredrar det senare. Här finns gammalt och nytt. Inte mycket, men lite. En skön blandning; såsom en vacker karmstol, min bok Hemlängtan om drömmar och huskärlek, hushållsvågar etc, etc. Välkommen!

VÄGVISARE TILL ANDRA

Det stod en stor, mörk tall framför mitt hus. Den är nedtagen, men ett par meter av dess tre stammar står tillsvidare kvar. De är nu klädda med skyltpilar med förslag på trevligheter att besöka och uppleva i trakten, såsom ; Ödehuset, Kraftstationen, Kyrkogården, Hjärtegåvan, Sunne, Inovare och Klarälvsbanan. 

Varukorg