.                                                                                                            

MENY :  index  !  FÖRSTA GÅNGEN HÄR ?  OM MIG  ! MINA BÖCKER  !   KREATIVITET  !  KONTAKT !

b

 


Jag är alltid intresserad av samarbeten av olika slag med spännande musiker, poeter, författare, dansare, trädgårdsmästare eller annorlunda entreprenörer... 

 

Har du något på gång där jag kan bidraga? skriv och överraska mig! 

Mac hej@olgamagnusson.se

PC hej@olgamagnusson.se

 

m

O L G A P R O J E K T 

 

m m

 

 

 

 

m

 

 

BOK - i min pappas himmel
Vårvintern 2011 fick jag läsa min ungdomsvän Anna Wiléns dikter. Det var vackra, starka och viktiga texter om kärlek, sorg och liv, skrivna cirka tio år tidigare - från det att hennes pappa fick beskedet om cancer tills en tid efter att hans död. Jag tackade tveklöst ja när hon frågade om jag ville illustrera hennes dikter och formge det som skulle komma att bli boken "i min pappas himmel". Boken gavs ut på Votum förlag och utsågs till Värmlands vackraste bok utgiven 2012.

Läs mer

 

 

PORTRÄTT  av en landshövding

Sedan 2000 driver jag företaget Olga Portrait. Som värmlänning har många av uppdragen att måla offentliga porträtt naturligt varit i Värmland. Där har jag bl.a. porträtterat universitetets första rektor, två på varandra följande domprostar samt Värmlands första kvinnliga landshövding. Jag har även målat en manlig, samt två andra kvinnliga landshövdingar. Ovan ses avtäckningen av ett landshövdingsporträtt på Örebro slott. Mot slutet av det sju minuter långa inslaget (gjort av www.knytpunkt.se) är en intervju med mig. 

 

 

COLLAGE - konstfoto

Hon har en resning och självklar pondus. Hon bodde ett litet stycke ifrån mig i Tensta. Latifa är hennes namn, men jag väljer att kalla henne "prinsessan Latifa". Tycker det passar bäst så.

 

Jag skapar fotografiska collage av människor där jag inte bara arbetar med ljus, kontrast och färger - utan även genom att kombinera bilder; tex en detalj från en stockholmsfasad, en ros nere från gården och en liten karlstadflicka. Lager på lager av olika transparens. Se Latifa och andra!

 

Se mer

 

      


 

UTSTÄLLNING - POPIT

En mörk vinterkväll fick jag en idé. Nästa morgon - och följande månader - sökte upp barn i trakten och fotograferade dem på en gammal pinnstol intill mitt köksfönster. Arbetet resulterade i ett fyrtiotal svartvita porträtt; "Prinsar och prinsessor i Tensta" som kom att visas sommaren 2010 under Tenstas magnifika vattentorn.

 

Se mer

 

 

SÅNG - Song To The North

I början av 2000-talet gav jag konserter runt om i landet tillsammans med min man, kompositören och pianisten, Hans B Granström. Här bjuds du ett smakprov från den tiden.

 

Läs om fler av mina böcker här!

 

copyright: Olga Magnusson, 2013-