.                                                                                                             
b

 

m

 

GRAFISK FORMGIVARE

 

Jag gör ditt budskap iögonfallande och elegant.
Budskapet blir lätt att förstå och samtidigt vackert.

Jag debiterar 600kr / timme + moms.

Här är exempel på mina arbeten. 

m m

grafisk formgivare

drömmare

fotograf

målare

 

MINA LIV 

Jag har levt många liv. Barnalivet med kakelugnar, bröder, katt och mygg i det gula, gamla huset i Värmland. Highschool-livet som mycket blyg sextonåring i den amerikanska södern bland "spannish mass", fuktig värme och "crickets". Jag har levt det spännande, goda tågluffar-livet i sydvästra Europa. Och jag har levt i Katalonien utan telefon med två minuters dusch varannan dag. Med getmjölk och underbara människor i den kristna, ekumeniska, internationella organisationen Ungdom med uppgifts regi. Jag har levt ett liv i Forshaga, tvärs över gatan från fotoaffären där jag hade min första anställning.


Jag har levt månader i en båt stor som en Volvo 245 (minns du volvobilarna?) i vilken jag korsade norra Nordatlanten (världens minsta båt genom tiderna att korsa norra Nordatlanten i motvind).


Under nittiotalet snickrade jag hus, planterade hundra fruktträd och grävde i den finaste trädgårdsmylla. Jag hade en Rhodesian Ridgeback som varje dag tjatade tills han fick med mig ut på promenad i de bohuslänska bergen. Jag minns hur vi kunde sitta tätt intill varandra på någon höjd min hund och jag, blicka ut och njuta livet...


Jag har haft förmånen att få sjunga tillsammans med en violin och en flygel och ge konserter med kompositören och pianisten Hans B Granströms underbara musik runt om i landet. (Smakprov finns på den här sidan).
Jag har porträtterat domprostar, rektorer och landshövdingar och jag har levt förortsliv i Stockholm. Jag har fått bli mamma till en konstnärlig son. Tillsammans med honom har jag efter nära tre decennier återvänt till Katalonien för att upptäcka att det verkligen var den härligaste plats jag upplevt på jorden.


Och som röda trådar genom dessa mina liv har min längtan efter Gud löpt Min längtan efter skönhet. Efter det enkla och det äkta .

 

m

 

Illustration

Bilder (och den grafiska formgivningen) är starka medel för att understryka ett budskap. Den här bilden skapade jag för att förstärka Ann Allans förmedling av Alice Babs röst till allmänheten på Facebook. Texten finner du här.

 

 

Jubileumsskrift

 

 

Flygblad

 

 

Säljblad

 

 

"Att en sida ska innehålla
max tre sorters typsnitt
är en myt."

 

Affisch

 

 

Visitkort

Bok


Vald till Värmlands vackraste bok 2012 av föreningen Värmlandslitteratur med följande motivering: "Framställningen av kärlek och ilska, glädje och sorg, i bilder och ord gör denna bok till ett mästerverk. Att kunna beskriva känslan i en nära anhörigs bortgång så vackert är en bragd. Olga Magnussons foto och layout både förstärker och mildrar orden. En vacker bok, som alla kan njuta av, samtidigt som den skänker ljus i vår själs mörkaste vrår."

Text: Anna Wilén
Bild och form: Olga Magnnusson

 

 

 

copyright: Olga Magnusson, 2013-