.                                                                                                             
b

 

m

 

FOTOGRAF

 

Jag fotograferar det vackra i vardagen och jag porträtterar människor. Jag gör två sorters porträtt; de drömlika, där jag arbetar i collageform och de övriga.

m m

grafisk formgivare

drömmare

fotograf

målare

 

MINA LIV 

Jag har levt många liv. Barnalivet med kakelugnar, bröder, katt och mygg i det gula, gamla huset i Värmland. Highschool-livet som mycket blyg sextonåring i den amerikanska södern bland "spannish mass", fuktig värme och "crickets". Jag har levt det spännande, goda tågluffar-livet i sydvästra Europa. Och jag har levt i Katalonien utan telefon med två minuters dusch varannan dag. Med getmjölk och underbara människor i den kristna, ekumeniska, internationella organisationen Ungdom med uppgifts regi. Jag har levt ett liv i Forshaga, tvärs över gatan från fotoaffären där jag hade min första anställning.


Jag har levt månader i en båt stor som en Volvo 245 (minns du volvobilarna?) i vilken jag korsade norra Nordatlanten (världens minsta båt genom tiderna att korsa norra Nordatlanten i motvind).


Under nittiotalet snickrade jag hus, planterade hundra fruktträd och grävde i den finaste trädgårdsmylla. Jag hade en Rhodesian Ridgeback som varje dag tjatade tills han fick med mig ut på promenad i de bohuslänska bergen. Jag minns hur vi kunde sitta tätt intill varandra på någon höjd min hund och jag, blicka ut och njuta livet...


Jag har haft förmånen att få sjunga tillsammans med en violin och en flygel och ge konserter med kompositören och pianisten Hans B Granströms underbara musik runt om i landet. (Smakprov finns på den här sidan).
Jag har porträtterat domprostar, rektorer och landshövdingar och jag har levt förortsliv i Stockholm. Jag har fått bli mamma till en konstnärlig son. Tillsammans med honom har jag efter nära tre decennier återvänt till Katalonien för att upptäcka att det verkligen var den härligaste plats jag upplevt på jorden.


Och som röda trådar genom dessa mina liv har min längtan efter Gud löpt Min längtan efter skönhet. Efter det enkla och det äkta .

 

m

 
Jag deltog i Plattform Fotografis projekt
att genomlysa det svenska fotografiska fältet.


Från utställningen POPIT (prinsar och prinsessor i Tensta)

 


Latifa


Ljus

 

copyright: Olga Magnusson, 2013-