Hemlängtan – om drömmar och huskärlek

Den 28 juni, 2019, släpps Olga Magnussons rikt illustrerade bok, "Hemlängtan – om drömmar och huskärlek". Håll ögonen öppna! Läs mer på hemsidan http://www.olgamagnusson.se/bocker/hemlangtan

Publicerat av Olga Magnusson Fredag 24 maj 2019

HEM
LÄNGTAN

 OM DRÖMMAR OCH HUSKÄRLEK 

DET HÄR ÄR BOKEN FÖR ALLA OSS SOM LÄNGTAR HEM! 

Mitt hus skulle ligga inbäddat i en trädgård och det skulle ha vackra fönster. Det jag främst längtade efter, var min egen plats på jorden. Med ojämn konstnärslön och det liv jag förde i förorten, kändes dock drömmen om huset omöjlig. Men, det visade sig att jag hade fel! En bister dag i oktober, kliver jag av bussen i Torp med nyckeln till mitt eget hus i handen.  På trappen brinner ett välkomnande ljus. Vem har tänt det? Jag vrider om nyckeln... 

Kommer jag att kunna ta hand om mitt hus? Hur påverkar huset mig? Vad skapar harmoni i ett hus? Vilken är husets historia? Varför väljer jag att inte bosätta mig permanent i huset? Dessa frågor besvaras och många andra väcks.

Varmt välkommen in i denna bok; in bland tankarna om huset, livet och skönheten! 

SÅ HÄR SÄGER FOLK OM BOKEN

"En inspirerande berättelse där associationerna får vindla fritt och drömmarna inte bara utforskas, utan faktiskt kommer till liv och blir verklighet. Jag tror att det är många som går omkring och bär på antingen en lite odefinierad längtan till något annat – bort, hem, ut på äventyr – eller på en mer konkret längtan efter ett annat liv, ett annat sätt att bo och leva."
Therese Widenfjord


"Man lockas att se huset med dina ögon och det är spännande. Blir aldrig ointressant. Du hittar vinklar, ljus och motiv som ingen annan. Både i texten och i bilderna."

Tomas Jansson


"Vilken fin bok! Jag tror att huset dömde om dig också: längtade efter att bli bebott och omhändertaget av någon med sådan omsorg. En bok som inspirerar till att drömma kreativt – inte så mycket som flykt – att verkligen brodera ut drömmen ... för att se den falla ut i verkligheten. Lika mycket en inspiration till att vårda en plats, en trädgård, ett hem, ett hus. Jag tycker mycket om de praktiska råden hur en såpor ett trägolv, sätter in vinterglas, gör rent en gammal madrass. Kärleken till de där vardagliga detaljerna en rör vid varje dag: en strömbrytare i bakelit, en nött dörrknopp och de bevarade linoleumgolven. Bilderna är heelt underbara!"
Ebba Hammarskiöld


Idag har jag känt mig trött och slut och haft svårt att få ro. Så jag tog fram din bok och läste i den både vid frukost och nu vid lunch. Vid båda tillfällena blir jag så avslappnad och fylld av en sån härlig känsla av frid. Du har verkligen en uppgift att fylla med den här boken!” 
Josefin LennartssonTACK FÖR DIN BESTÄLLNING!

Phu! Det där var krångligt! Men nu kommer du att få veta när min bok kommer! 

Jag kommer också att berätta för dig om arbetets gång. Men jag lovar att inte bli tjatig!

/Olga

0
upphovsrätt: Olga Magnusson, 2019

 .